החלטתם לשנות קריירה ובחרתם בתחום פיתוח התוכנה? עכשיו אתם כנראה תוהים מאיפה להתחיל. לפניכם מדריך מעשי לגבי איך אפשר ללמוד לבד ולהגיע ליעד הנכסף. מומלץ לקרוא קודם את:
- חלק א' – לימוד שפת התכנות הראשונה ויצירת פרוייקט בסיסי
- חלק ב' – לימוד טכנולוגיות מתקדמות ופיתוח צד שרת
- חלק ג' – צבירת ניסיון מעשי על ידי בניית פרוייקט גדול ואימון בתכנות
הערה: כל התוכן הנכתב כאן הינו על סמך דעה אישית ושיטוט בנושאים קשורים באינטרנט בלבד. אין לקחת שום דבר כמובן מאליו ויש להמשיך ולחקור את הנושא!
אז איפה היינו?
- למדנו Java Script, HTML וCSS
- למדנו React, Node.js וMongoDB
- בנינו אתרים מורכבים
- יצרנו את פרוייקט הדגל שלנו
- התאמנו בתכנות לראיונות עבודה
איך ממשיכים מכאן?
בפוסטים הקודמים ביקשתי מכם להתמקד בדברים ספציפיים ולהפוך מעולים בהם. אמרנו שתפסת מרובה לא תפסת ולכן אין טעם לנסות ללמוד הכל מהכל, זה רק היה מעכב אתכם בדרך. מה שכן, כעת לאחר שלמדתם לעומק כמה טכנולוגיות והשלמתם פרוייקטים רבים הבסיס הלימודי שלכם חזק מאוד ואפשר להתחיל ולהיפתח לתחומים נוספים.
אני אנצל את החלק הזה כדי להמליץ על אתרים לקרוא וללמוד מהם על טכנולוגיה, שינויים בתעשיה וכמובן הרחבת הידע הכללי בתחום.
שלב 1 – עולם התוכנה וההייטק
אפריד את החלק הזה לכמה תתי חלקים ועל כל אחד מהם ארחיב בנפרד:
- לימוד תוכנה
- עולם ההייטק והטכנולוגיה
- ידע טכני מועיל
לימוד תוכנה
למדנו ביחד כמה שפות תכנות, כמה טכנולוגיות ובנינו כמה אתרים. זה מאוד נחמד אבל העולם הוא גדול והאופציות אינסופיות. ישנם אנשים שמפתחים את מערכת הניווט שנמצאת במטוס או כאלה שמפתחים את מערכת ההפעלה של המחשב. אותם אנשים לא בהכרח משתמשים בג'אווה סקריפט או בטכנולוגיות אחרות שלמדנו. אז כרגיל, צריך לקרוא וללמוד ולאט לאט עם השנים תחשפו לעוד ועוד תחומים מרתקים.
איפה אפשר להתחיל לקרוא?
- רואדמאפ – אתר שמאגד בשבילכם את כל השפות והטכנולוגיות שבשימוש על ידי מפתחים מתחומים שונים.
- דרך אגב, אם תסתכלו באתר זה על (Frontend, React, Backend) תראו שאתם כבר מכירים המון ממה שרשום שם, סחטיין!
- דיילי.דב – אתר שמאגד את כל מה שחדש בעולם הפיתוח על בסיס יומיומי
- טיפ: במקום לקרוא כל יום המון תוכן אפשר להירשם לניוזלטר השבועי בשביל לקבל רק את עיקרי הדברים של אותו שבוע
מה עוד? בכל הפוסטים עד כה הכרנו ה-מ-ו-ן אופציות טובות ללימוד נושאים חדשים. הכרנו ביחד את יודמי, יוטיוב ועוד רבים וטובים שבכולם אלפי קורסים ומאמרים מעולים.
עולם ההייטק והטכנולוגיה
זה באמת נושא מאוד רחב אבל מאוד מעניין לדעתי. בסופו של דבר אנחנו בורג קטן בעולם עצום וכדאי תמיד לדעת מהן המגמות החדשות בעולם הטכנולוגיה ולאילו מקומות כדאי לכוון לעתיד. האתר הפופולארי בנושא חדשות טכנולוגיות בישראל הוא גיקטיים ובעולם אני ממליץ על TechCrunch בו אפשר למצוא ניוזלטרים שבועיים שיסכמו לכם את כל מה שחשוב באמת מהשבוע האחרון.
אין משהו בעולם האמיתי? יש, כמובן. ישנם מפגשים הנקראים מיטאפים בכל מיני נושאים בעולם הפיתוח והטכנולוגיה. ממליץ לבקר בכמה ולחוות את האווירה, זה גם מקום טוב להיחשף וחברות שמחפשות עובדים חדשים.
ידע טכני מועיל
מה הכוונה? הכוונה היא לנושאים טכניים שכדאי להכיר באופן כללי וכמובן שעליהם אנחנו עלולים להשאל בראיונות עבודה. למשל, איך עובד האינטרנט?
איך אפשר לצבור ידע כזה? צריך להיות סקרניים ולשאול שאלות טובות על דברים שאתם משתמשים בהם ביומיום. הכוונה ממש לקחת דברים שאתם עושים במחשב או בפלאפון כל יום ולחפש עליהם באינטרנט מידע. כמה דוגמאות:
- איך החיפוש בגוגל עובד?
- איך כאשר אני מקליד כתובת של אתר בדפדפן ולוחץ אנטר אני מקבל את תוכן האתר מול העיניים?
אני ממליץ על HowStuffWorks שעונה על הרבה שאלות כאלה (למשל, על איך עובד האינטרנט) וכמובן שחומר רב נוסף תוכלו למצוא בעזרת גיגול קצר.
טיפ: סרטון קצר אחד ביוטיוב לפעמים יכול להסביר יותר טוב מעשר כתבות שונות
טיפ 2: אפשר למצוא חלק מהנושאים הרלוונטיים באתרים שמאגדים שאלות פופולאריות מראיונות עבודה
שלב 2 – הצעדים הבאים
בסופו של דבר החיים הם למידה אינסופית ואין שום רגע שאדם יכול להגיד לעצמו "אני מוכן" או "אני יודע הכל". לכן, זה הזמן לצאת לעולם האמיתי ולהשתמש במידע בפוסט זה ביחד עם שיטת הסיבובים והמדריך המלא לחיפוש עבודה בתור מפתח תוכנה כדי להשתפר מיום ליום. בהצלחה!
הגעתם עד לפה? הייתי שמח לשמוע פידבקים ורעיונות לשיפור. תוכלו להשתמש בתגובות או באמצעי הקשר המפורטים בעמוד האודות.